Najnovije vijesti
Današnji datum
22. February 2018.

Zvizdić: Izvedba na karnevalu u Čapljini je drzak, neciviliziran i zlokoban postupak

“Izražavam zabrinutost i zgroženost zbog poruka mržnje, te etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni građani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare. Njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah”, poručio je Zvizdić.

Istakao je da u vremenu kada treba težiti civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak.

“Zbog toga očekujem od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale ovakve demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje”, kazao je Zvizdić.

Podsjećamo, atrakcije na karnevalu privukle su veliku pažnju na društvenim mrežama gdje su ponajviše izazvale kritiku i ogorčenje zbog politizacije jednog građanskog i po definiciji radosnog događaja.

(klix.ba)
336x280ad