Najnovije vijesti
Današnji datum
16. December 2017.

SANDŽAKOM ODJEKIVALI TEKBIRI! Erdoganu pune oči suza!/VIDEO/

Hiljade građana u Novom Pazaru srdačno su dočekale turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana. Gradom se ori: Turska, Erdogan!

Veliki broj građana Novog Pazara i okoline okupio se ispred Gradske uprave u tom gradu, kako bi pozdravio predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji je stigao u Novi Pazar nešto poslije 13 sati u društvu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Skoro svaka zgrada u centru grada ukrašena je zastavama Turske i Srbije i bošnjačkom ili transparentom “Dobrodošli u Novi Pazar”, “Vučić – Erdogan”, dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst “I za riječi i za postupke” na turskom.
Veliki broj građana na ulicama Novog Pazara je u crvenom, ili nose marame ili šalove sa obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.
Vučić i Erdogan su nakon zvaničnog sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti prošetali centralnim novopazarskim ulicama na kojima je veliki broj okupljenih građana. Erdoganu je prilazio veliki broj okupljenih u želji da se rukuje ili fotogrtafiše s turskim predsednikom. U jednom trenutku je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo ulogu fotografa i fotografisao mobilnim telefonom Erdogana s oduševljenim građanima. Predsednici Srbije i Turske po dolasku u Pazar odmah su se sastali sa gradonačelnicima i predsjednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

 

 

Izvor: 24novosti.com

336x280ad