Najnovije vijesti
Današnji datum
22. February 2018.
Afrin Operasyonundan Göğsümüzü Kabartan Görüntüler

Amerikan silahları ile sivillerin arasına karışarak korkakça ve haince saldıran PKK'lıları İHA'lar görüntülüyor, jetler inlerinde imha ediyor.Yarabbi şükürler olsun...

Posted by ŞAFAK 2023 on Tuesday, February 13, 2018

Pogledajte kako turska vojska dronovima lovi i eliminiše teroriste kurdskog PKK-a /VIDEO/

ANKARA (AA) – Turske oružane snage snimile su bespilotnim letjelicama kako teroristi PYD/PKK-a iz naseljenih mjesta u sirijskoj regiji Afrin izvode artiljerijske napade na pogranične turske gradove, javlja Anadolu Agency (AA).

Turske snage i Slobodna vojska Sirije od 20. januara provode operaciju “Maslinova grana“ s ciljem neutralizacije terorista PYD/PKK-a i ISIS-a u pograničnoj sirijskoj regiji Afrin iz koje teroristi raketiraju i granatiraju turske pogranične gradove Hatay, Reyhanli i Kilis.

Turske bespilotne letjelice snimile su kako teroristi PYD/PKK-a te napade izvode iz stambenih četvrti kod Jinderesa koji se nalazi zapadno od centra Afrina.

Teroristi PYD/PKK-a napade na turske gradove izvode iz naseljenih mjesta u Afrinu
Turske oružane snage snimile su bespilotnim letjelicama kako teroristi PYD/PKK-a iz naseljenih mjesta u sirijskoj regiji Afrin izvode artiljerijske napade na pogranične turske gradove
13.02.2018

Na snimku se vidi kako trojica terorista u civilnoj odjeći izvode artiljerijske napade za džipa kojim stalno mijenjaju lokaciju unutar naselja.

Uočeno je da se na sličan način u naselju kreće još jedna grupa terorista u vozilu sa montiranim protuavionskim projektilima.

Vozilo sa kojeg teroristička trojka izvodi napad u pravcu turskih gradova se zatim kreće i dolazi do baze u kojoj se vidi veći broj terorista.

Na snimku se vidi da su teroristi zapalili gume ispred baze kako bi onemogućili snimanje iz zraka.

Na kraju snimka se vidi i kako su turske snage pogodile i uništile bazu u kojoj su se teroristi sakrili.

U protekla 24 dana teroristi PYD/PKK-a su iz Afrina na turske pogranične gradove ispalili ukupno 98 raketa i granata.

U tim napadima ubijeno je najmanje sedam, a ranjeno 113 civila.

Izvor: Anadolija

 

 

336x280ad