Najnovije vijesti
Današnji datum
16. December 2017.

NAJBOLJA JE “LOVA UŽIVO”, AL’ NIJE LOŠA NI ONA IZ TEKUĆIH REZERVI

U Službenim novinama Kantona Sarajevo u broju 46/17 objavljena je 23. novembra Odluka načelnika Općine Stari grad Ibrahima Hadžibajrića, donesena 8. novembra 2017. godine, kojom je 5.000 KM iz tekuće rezerve budžeta ove općine dodijeljeno Senadu Hadžifejzoviću.

Damir HADŽIĆ

U Službenim novinama Kantona Sarajevo u broju 46/17 objavljena je 23. novembra Odluka načelnika Općine Stari grad Ibrahima Hadžibajrića, donesena 8. novembra 2017. godine, kojom je 5.000 KM iz tekuće rezerve budžeta ove općine dodijeljeno Senadu Hadžifejzoviću. U obrazloženju stoji da će novac poslužiti za “sufinansiranje knjige Rat uživo”. To je sve. Ne znamo je li riječ o nekom novom izdanju ove knjige, otkupu neprodanih primjeraka ili reprintu, da li se “sufinansira” štampanje, ili je to honorar za autora, za novi dizajn, prijelom…

Doduše, iz Odluke ne znamo ni kakva je veza između Senada Hadžifejzovića i knjige za koju načelnik velikodušno daje 5.000 maraka. Je li Hadžifejzović izdavač, autor, štampar, urednik, lektor? Ništa od toga nije navedeno u Odluci. Ali ono što znamo jeste da je dvije sedmice poslije njenog donošenja, a samo dva dana nakon što je objavljena u Službenom listu, Senad Hadžifejzović 25. novembra na FACE TV napravio prijateljski intervju s načelnikom Hadžibajrićem i sa simpatizerom i mogućim kandidatom njegove stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Rusmirom Mahmutćehajićem.

Slučajno se trefilo. Nije bilo tante za tante. Nikakva korupcija. Ništa. Čisto i nevino. Pošteno i nezavisno. Ja tebi petaka, ti mene slučajno intervju. Kao što je sasvim slučajno, neko bi rekao koincidentno, Mahmutćehajić tokom intervjua upitao Hadžifejzovića: “Kako su tako mediji, svi sarajevski, podložni da budu korumpirani?” A Hadžifejzović mu spremno odgovorio: “Pa zato što su u političkim rukama. Kupljeni. Plaćeni.” Za petaka?

(Magazin STAV)

336x280ad