Najnovije vijesti
Današnji datum
22. February 2018.

E.N.O.T. CORP KAMPOVI Djecu veterana iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske obučavaju proruski separatisti iz Donbasa

U okviru državnog programa “Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije od 2016 – 2020 godine”, koji je odobren od strane Ruske vlade, održavaju se vojno-patriotski Međunarodni kampovi mladih. Kampove organizira E.N.O.T. CORP, a zadnji je bio u septembru prošle godine.

E.N.O.T. CORP je grupa ruskih boraca koji su učestvovali u ratu u Donbasu od samog početka. Osim što su učestvovali u borbama, aktivno su se uključivali u pljačke, a potom su prodavali stvari koje su uzimali od ubijenih ukrajinskih vojnika.

Od 2015. godine ova ultra-desničarska paravojna zajednica započela je legalizaciju u Rusiji. Prošle godine dobili su status javne organizacije i potpunu podršku države. Bliski prijatelji su sa neonacistom Aleksejom Milčakovom, koji je ostao zapamćen po svojoj okrutnosti.Glavni instruktor E.N.O.T. CORP. je bivši ruski borac Roman Telenkevič, koji vodi Udruženje dobrovoljaca Donbas. Zadaća Udruženja je ujedinjavanje i pomaganje Rusa koji su se borili na strani separatista.

Roman Telenkevič

-Prava svrha organizovanja ovih kampova ogleda se upravo u činjenici ko je glavni instruktor. U ovim kampovima vojnu obuku prolaze djeca veterana iz Rusije, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Pridnjestrovlja, Bjelorusije, Južne Osetije, u prijevodu zemalja koje su već žarišta ili se želi pretvoriti ih u nova žarišta, pišu ukrajinski mediji.

Djeca uzrasta od 14 do 18 godina prolaze pravi vojnički dril: individualna i grupna taktika, obuka iz oblasti ratne medicine, alpinistička obuka, preživljavanje, Laser tag vježbe gađanja, snajperska obuka,  sigurnost u zoni borbenih dejstava,  komunikacije, rukovanje oružjem (pištolj, kalašnjikov), inženjerijska i izviđačka obuka, bacanje noževa, kao i  borilačke vještine.

(Edina Latif)

Izvor: Index.ba

336x280ad