Najnovije vijesti
Današnji datum
16. January 2018.

Detalji tragedije na Grbavici: Komšije panično interfonom pozivale stanare da izađu

U požaru koji je danas u poslijepodnevnim satima izbio u stanu na četvrtom spratu u ulici Radnička u sarajevskom naselju Grbavica, poginula je Marija Kovač.

Komšije stradale žene pričaju da se radi o ženi 80-ih godina koja je u stanu živjela sama. Sarajevskim vatrogascima požar je prijavljan oko 15 sati, te su odmah izašli na intervenciju, ali nesretnoj ženi nije bilo pomoći. Liječnik Hitne pomoći na mjestu događaja konstatovao je smrt.

– Jedan od vatrogasaca mi je kazao da je tijelo potpuno izgorjelo. To je užasna smrt i niko od nas ne zna kad mu je “zapisano”. Srela sam je prije dva dana, išla je na mezar sinu koji je poginuo u ratu i evo šta se desi. Sudbina. Ima još jednog sina koji živi u Americi i maloprije ga je neko uspio dobiti i javiti mu šta se desilo – priča nam vidno uznemirena komšinica.

Kaže kako je ona sa kćerkom bila u svom stanu, ali da nije ništa čula ni vidjela. U jednom trenutku joj je, kako nam je kazala, kćerka rekla da se osjeti dim, a onda su im komšije počele zvoniti na interfon.

  • Niko od nas nije imao pojma da se nešto dešava. Ljudi iz okolnih zgrada su primijetili dim i vidjeli da gori Marijin stan, te su pozvali vatrogasce i počeli zvoniti na interfone stanarima u našoj zgradi i govoriti da izlazimo, da gori zgrada. Svi smo u panici počeli izlaziti. Cijeli ulaz je bio pun dima –  kazala je komšinica.

Vatra je, između ostalog, zahvatila i prozore na stanu iznad, na petom spratu, dok komšije koje stanuju na nižim spratovima kažu kako su i njihovi stanovi oštećeni zbog vode kojom su vatrogasci gasili požar.

Vatrogasci su, kako su nam kazali na mjestu događaja, požar lokalizovali i ugasili u 15.19 sati.

  • Moram napomenuti da smo bili onemogućeni i prilazom zgradi, zbog nepropisno parkiranih vozila. Imali smo problema i zbog toga što su na pola stanova blindirana vrata – kazao nam je komandir PVB Sarajevo, te dodao da su na intervenciju izašla tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca.

Na mjesto događaja izašli su i policajci MUP-a Kantona Sarajevo, radi obavljanja uviđaja, nakon kojeg će biti poznat tačan uzrok požara.

 

 

 

faktor.ba

336x280ad