Najnovije vijesti
Današnji datum
16. January 2018.

Bihać: Proglašeno stanje prirodne i druge nepogode

Štab Civilne zaštite Grada Bihaća na danas održanoj vanrednoj sjednici usvojio je odluku  kojom se na teritoriji cijelog grada Bihaća proglašava stanje prirodne i druge nepogode s obzirom na razmjere štete, brzinu vjetra i hidrometrološke uslove.

Nakon održane sjednice u ponedjeljak 11. decembra ove godine, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić oformio je Komisiju za procjenu štete, a s obzirom na uslove i razmjere štete, koje je popisala Komisija u velikom broju bihaćkih mjesnih zajednica, danas je donesena Odluka o proglaženju stanja prirodne i druge nepogode.

Kako je istakao Fuad Dedić, šef Civilne zaštite, do sada je zaprimljeno 64 prijave građana o nastaloj šteti usljed olujnog vjetra koji je u dva puta na području grada puhao brzinom 85 i 87 kilometara na sat.

  • Većina objekata koji su pretrpjeli štete od vjetra u ponedjeljak i utorak, već su sanirani, ali i dalje ima objekata koje nismo sanirati, pa fizička i pravna lica imaju sada osam dana da prijave štete. Mi također pratimo i padavine i porast vodostaja rijeke Une, koja je u konstantnom rastu,  pogotovo pčekujemo da će rasti preko vikenda kada se očekuju plimni valovi – dodao je Dedić.

(faktor)

336x280ad