Najnovije vijesti
Današnji datum
16. January 2018.

Akcija hrvatske policije: Ko je sve uhapšen u akciji Agrokor

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) potvrdio je kako su  danas počela privođenja osoba osumnjičenih za sudjelovanje u lažiranju finansijskih izvještaja koncerna Agrokor. Za sada, DORH radi pretrese i izuzimanja dokaza kod 15 osoba, javlja Anadolija.

 

Advokati Ivice Todorića, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović kazali su novinarima kako njihov klijent nije u bijegu od hrvatskog pravosuđa, a prema neslužbenim informacijama, Todorić se trenutno ne nalazi u zemlji.

U akciji je priveden bivši čelnik Agrokora Ivan Crnjac te Piruška Canjuga, članica Uprave Agrokora. Canjugin odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako se njegovu klijenticu istražuje zbog lažiranja finansijskih izvještaja kojima je obmanjivala poslovne partnere.

Canjuga će, tvrdi Nobilo, prenose hrvatski mediji, biti odvedena na ispitivanje u DORH, a očekuje se kako će biti puštena u roku od 48 sati, ukoliko sudac istrage ne odluči drugačije. Priveden je i Tomislav Lučić, bivši član Nadzornog odbora Agrokora.

Ljerka Puljić, kako mediji navode, desna ruka Ivice Todorića, odvedena je u kuću na otoku Rabu gdje će se izvršiti pretres.

Uhićen je i Damir Kuštrak, menadžer Agrokora, a očekuje se kako će tokom dana biti obavljena hapšenja ostalih osoba koje su dostupne.

  • Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih provjera na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu – izvijestio je DORH.

Istragu provodi tristotinjak policijskih službenika na 60-ak lokacija.

Hrvatski mediji navode da su ovo imena svih 15 osumnjičenih za koje je izdan nalog za istragu: Ivica, Ante i Ivan Todorić, Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Discordia i Hrstić su bili zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je izrađivala revizorske izvještaje za Agrokor u Todorićevo vrijeme.

Ivica Todorić na svom blogu kaže kako institucije neće pronaći krivična djela, te za sve krivi pritisak politike i medijski linč. Kaže kako sprema odbranu i tužbe. Prema navodima iz policije, ne tretira se kao da je u bijegu, a daje mu se rok od sedam dana da se vrati u Hrvatsku, prenosi 24sata.hr.

 

faktor.ba

336x280ad